Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Lawatan ke pameran buku, by muhammad nazmi bin shamshul bahri
Contoh Karangan UPSR
Name:Pulau Pinang muhammad nazmi bin shamshul bahri
Title:Lawatan ke pameran buku
2011-01-14 01:47
     Pada hari Ahad yang lalu,saya dan keluarga saya pergi ke LAWATAN KE PAMERAN BUKU.Kami bertolak kira-kira 12:00 tengah hari Tiba di tempat pameran keadaan di sana sungguh meriah.Di sana ada pelbagai jenis buku yang di pamerkan oleh KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA.  
     Di sana kami boleh membaca pelbagai buah buku seperti cerita dongeng,1 MALAYSIA dan sebagainya.Kami boleh memilih banyak buku di sana.Kami membeli beberapa buah buku yang kami pilih tadi.Harganya berpatutan dan murah.Kami berasa hendak membeli kesemua tetapi kami tak boleh kerana itu adalah amalan yang tidak baik atau tamak.  
     Di sana ada pelbagai pertandingan seperti mewarna,melukis dansebagainya.Saya telah menyertai satu pertandinganiaitu mewarna .Saya bewarna dengan cantik sekali.Saya harap saya akan menang dalam pertandingan itu.Tiba-tiba,pengadil ambil keputusan.Saya berasa gementar sekali.Saya menang dalam pertandingan itu.  
     Perkara yang menarik di sana ialah pertandingan dan membaca.Dulu saya pernah pergi ke PAMERAN BUKU .Disana tidak meriah seperti ini tapi PAMERAN di sini sungguh meriah yang dulu punya.Pendapatan kami di sini seronok daripada yang dulu punya.  
     Pada waktu itu,hari pun sudah gelap kami terpaksa balik daripada situ.Perasaan kami di sana ialah seronok dan bersyukur kerana saya menang dalam pertandingan .Harapan kami ialah kami akan datang kembali apabila ada masa lapang.
 

Submit a comment:

Name