Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Karangan Biografi[guru yang saya kagumi], by Nur Haziyah
Contoh Karangan UPSR
Name:Pulau Pinang Nur Haziyah
Title:Karangan Biografi[guru yang saya kagumi]
2010-02-27 00:29
    Di sekolah saya,saya amat mengkagumi seorang guru yang bernama Pn.Nor Hayati Bt Siron.Umurnya di dalam lingkungan 40 tahun.Beliau tinggal di Taman Belibis.Beliau menaiki kereta Proton Exora ke sekolah setiap hari.Perwatakkan beliau sungguh baik.

    Beliau mempunyai satu sikap yang amat saya kagumi iaitu sikap tegas.Beliau rajin mengajar murid-murid di sekolah.Beliau mengajar bersungguh-sungguh sewaktu di sekolah.Beliau juga menepati masa setiap hari.Beliau juga tidak jikalau ada murid yang membuat bising di dalam kelas.

    Jasa dan pergorbanan beliau sangat saya hargai.Beliau juga mendidik anak muridnya sehingga menjadi seorang yang pandai.Beliau juga mengajar di bidang bola jaring ,bola tampar dan lain-lain.

    Beliau memang suka menolong anak muridnya,guru-guru di sekolah dan ramai lagi.Beliau juga membantu murid yang susah di sekolah.Beliau juga menolong saya ketika saya ketika saya tidak memahami kerja sekolah dan ketika saya kehilangan wang saku di sekolah.

    Beliau sayang akan anak didiknya.Saya berdoa agar beliau dan bahagia dan beliau juga memberitahu saya kalau kita rajin belajar kita akan berjaya suatu hari nanti.Sebelum pulang beliau selalu menasihati kami semua supaya menjaga keselamatan diri sewaktu pulang. Saya berharap agar beliau akan terus mengajar kami sehingga akhir tahun ini.
 

, (2016-11-05 00:41)
wow  

 
hasunaUna.., (2016-09-25 11:52)
karangan anda sungguh ringkas dan kurang menepati format peperiksaan..  
tingkat kan lagi usaha anda untuk memajukan lagi anak bangsa
 
fairus, (2016-07-25 23:20)
thank you for teaching me
 
Narhana@hana, (2016-07-25 23:18)
karangan ini sangat bagus kerana ia membolehkan saya cepat memahami dan memberikan idea yg tepat
 
Submit a comment:

Name