Welcome!

Contoh Karangan UPSR: aku sebuah makmal komputer, by Hijaz Crisma bin Hazman Crisma darjah5
Contoh Karangan UPSR
Name:Pahang Hijaz Crisma bin Hazman Crisma darjah5
Title:aku sebuah makmal komputer
2010-02-20 21:42
Dulu aku hanya merupakan sebuah bilik yang kosong dan kotor.. dipenuhi dengan buku-buku lama serta permainan yang rosak. Suatu hari tuan rumah ku telah didatangi idea hendak menjadikan aku sebagai sebuah tempat atau Makmal dimana akan diisi dengan beberapa set komputer dan boleh digunakan oleh pelajar-pelajar Sekolah secara sewaan.

    Dia telah mengeluarkan modal yang banyak untuk maksud ini. Sejurus sahaja aku telah dibersihkan dan kelihatan menarik, beberapa kakitangan kedai yang membekalkan Komputer serta peralatan yang berkaitannya, telah datang serta memmulakan kerja-kerja pemasangan, sehinggalah boleh digunakan sepenuhnya.

    Segala urusan pendaftaran perniagaan dan pengiklanan telah dibuat sepenuhnya oleh tuan ku itu dan aku telah diberi nama iaitu 'Mea siberkofe'. Hari pertama, sungguh pendapat kunjungan yang tidak ku sangkakan, ada remaja lelaki dan perempuan yang datang termasuk juga pelajar Sekolah rendah, mereka terdiri kaum Cina, Melayu dan India.

    Tuan ku telah menetapkan waktu perniagaannya bermula pukul 10.00 pagi sehingga 10.00 malam, setiap hari, tidak termasuk cuti umum, hari minggu dan sebagainya. Kadar yuran yang berpatutan dan murah, menyebabkan aku kian laris dan terkenal ditempat ku. Aku berharap tuan ku akan menambahkan lagi beberapa buah lagi makmal seperti ku dan terus maju serta memimbing anak bangsa ke arah wawasan genarasi yang bermaklumat.                        
 

Submit a comment:

Name