Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Berita-Tokoh Murid, by Michelle Bek Sieh Wei
Contoh Karangan UPSR
Name:Michelle Bek Sieh Wei
Title:Berita-Tokoh Murid
2009-11-25 15:14
Kuala Lumpur,20 MAC 2009 seorang murid yang bernama Liz Diana Binti Mohamad Roslan dari Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Seri Petaling(1)telah dipilih sebagai Tokoh Murid sempena majlis Hari Anugerah Cemerlang.Pada hari tersebut,murid-murid,ibu bapa,guru-guru dan Menteri Pelajaran telah menghadiri majlis tersebut.

    Menteri Pelajaran berkata apabila berucap bahawa murid-murid hendaklah banyak membaca buku seperti Liz Diana.Beliau ialah orang harapan negara.Semua murid harus menjadikannya sebagai

model.

    Liz dipilih sebagai Tokoh Murid kerana beliau seorang yang cerdik dan sentiasa memasang telinga apabila guru mengajar.Pada masa lapang,beliau akan membaca dan mengulang kaji pelajarannya tanpa disuruh oleh ibu bapanya.

    Selain itu,Liz seorang yang prihatin dan baik hati.Beliau akan menghulurkan bantuan jika guru atau kawan memerlukan bantuannya.

    Menurut beliau pula,kejayaan ini lantaran sokongan semua pihak terutamanya keluarga,guru dan rakan-rakan.Selain itu,beliau sentiasa mematuhi jadual waktu peribadi

hariannya.

    Sempena kejayaan tersebut,beliau menerima sebuah trofi, piala iringan,serta wang tunai RM150.Beliau akan mewakili sekolah ke pemilihan Tokoh Murid Daerah yang akan diadakan pada bulan hadapan.
 

Submit a comment:

Name