Welcome!

Contoh Karangan UPSR: BASIKAL BARU SAYA, by Ariff Aiman (SKMD)
Contoh Karangan UPSR
Name:Perak Ariff Aiman (SKMD)
Title:BASIKAL BARU SAYA
2010-08-30 21:26
Pada hari ini,ayahku dan aku akan ke kedai basikal yang berhampiran dengan rumah aku untuk membeli basikal sempena hari lahirku yang ke 12.

         Pelbagai jenis basikal yang aku temui disitu.Contohnya basikal beroda tiga,basikal beroda dua dan lain-lain lagi.

Aku melihat ada satu basikal yang menarik perhatian.        

         Basikal itu diimport dari luar negara iaitu dari negara Jerman.Basikal itu bergear dan boleh letakkan botol air dibawahnya.Ayahku pun membelikan basikal itu untuk saya.

         Pada setiap hari,aku akan menggunakan basikalku untuk ke sekolah dan aktiviti kokurikulum pada waktu petang di sekolah.
 

, (2016-09-22 12:48)
AsamuaLaikum
 
Nur Hajar Hadfina, (2016-09-22 12:39)
Nasib basikal takde ke?
 
syera.lf, (2016-07-24 20:27)
Ada karangan tentang basikal baharu pemberian ayah saya tak?  

 
syafiq, (2016-07-17 20:54)
Sree sujitra..nk comment skitt..kite nie klau nk jdi doktor bukan kite kene pandai DLM matapelajaram bahasa Malaysia saje..tpi kite juga kene pandai DLM Mata pelajaran bahasa English juga...Harap maaf.
 
syafiq, (2016-07-17 20:53)
Sree sujitra..nk comment skitt..kite nie klau nk jdi doktor bukan kite kene pandai DLM matapelajaram bahasa Malaysia saje..tpi kite juga kene pandai DLM Mata pelajaran bahasa English juga...Harap maaf.
 
sree sujitra, (2016-04-06 21:17)
Semua orang ada cita-cita mereka sendiri.Cita- cita ialah harapan atau impian kita pada masa hadapan.Ada orang yang ingin menjadi guru,polis,doktor dan sebagainya.Cita-cita saya ialah untuk menjadi seorang doktor. Saya bercita-cita untuk menjadi doktor sejak saya berumur 9.Saya bercita -cita untuk menjadi doktor kerana saya merawat pesakit.Sebagai seorang doktor, saya akan merawat orang sakit. Untuk menjadi seorang doktor saya mesti pandai belajar dalam matapeiajaran bahasa melayu.Ibu bapa saya juga mendorong saya untuk mengejar cita-cita saya ini.Sebagai seorang doktor saya mesti menjadi seorang yang baik hati. Saya berjanji mulai sekarang akan belajar dengan bersungguh-sungguh hingga cita-cita saya tercapai.
 
adam hasif, (2016-02-27 15:29)
Pada hari ini ,saya dan ayah pergi ke kedai yang berhampiran dengan rumah saya untuk membeli basikal sempena hari lahir ke 9 tahun.  
 
Ramai orang di sini untuk membeli basikal. Pelbagaibasikal disitu. Contohnya basikal beroda dua dan beroda empat.  
 
Saya telah memilih basikal beroda dua yang berharga rm 280.  
 
Setelah membayar basikal lalu membawa balik ke rumah.Setiap hari pada pukul 5:30... petang saya bermain basikal di taman.  
Saya bersyukur dan gembira kerana mempunyai basikal.
 
Show All Comments
Submit a comment:

Name