Welcome!

Contoh Karangan UPSR: cara mencintai negara, by muhammad syafiq bin paisol
Contoh Karangan UPSR
Name:Johor muhammad syafiq bin paisol
Title:cara mencintai negara
2010-08-21 09:43
Cara mencintai negara

        Semua orang di dunia ini mesti ada negara . Begitu juga dengan saya . Negara saya ialah Malaysia . Saya sangat akan negara saya . Kita mesti mencintai negara kita dengan cara - cara yang betul .

        

        Antara cara mencintai negara ialah belajar dengan bersungguh - sungguh . Apabila kita belajar dengan bersungguh - sungguh pasti kita akan pandai . Apabila kita pandai , kita akan menjadi aset negara . Dengan cara ini kita boleh mengharumkan nama negara .

        Selain itu , menjaga kebersihan juga adalah salah satu cara untuk mencintai negara . Jika kita tidak menjaga kebersihan negara , pelancong - pelancong asing tidak sudi melancong ke negara kita . Oleh itu kita haruslah menjaga kebersihan

        Seterusnya , kita juga mestilah menghormati lagu negara kita iaitu                         ‘Negaraku’ . Semasa lagu dimainkan , kita haruslah berdiri tegak walau di mana jua . Lagu ini sangat penting .    

        Berdasarkan penyataan tadi nyatalah banyak cara untuk kita menghormati negara kita . Oleh itu , kita mestilah mencintai negara kita .    


 

Submit a comment:

Name