Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Suasana Di Pasar Malam, by Afza Farrah Nurul Syafiqah
Contoh Karangan UPSR
Name:Perak Afza Farrah Nurul Syafiqah
Title:Suasana Di Pasar Malam
2010-08-02 17:01
         Pada malam Ahad yang yang lalu,saya dan keluarga pergi ke pasar malam yang berdekatan dengan rumah saya.Kami pergi selepas sembahyang magrib.Kami ke sana dengan berjalan kaki.

         Setibanya kami di sana,saya melihat ramai orang membeli barang.Pasar malam ini tidak terlalu kecil dan tidak terlalu besar.Pasar malam ini amat sesak dengan pengunjung yang datang untuk membeli barang.

         Pasar malam ini terkenal dengan menjual kebab ayam.Saya ramang mata kerana melihat makanan yang sedap dan enak.Kemudian saya dan keluarga pergi ke satu gerai makanan.

         Di gerai itu,kami membeli sate yang enak di pasar malam itu. Kami juga membeli buah-buahan yang segar dan berkhasiat.Selepas itu,kami meneruskan perjalanan kami.

         Suasana di pasar malam itu amat riuh-rendah.Pelbagai gelagat penjual yang ingin menarik perhatian pelanggan supaya pernigaan mereka laris.Saya melihat seorang wanita yang meminta sedekah bersama anaknya.Saya menderma sebanyak RM10 kepada wanita itu.

         Selepas itu,kami pulang ke rumah dengan membawa makanan yang kami beli.Saya sangat seronok kerana saya dapat membantu    pengemis itu.Saya berharap saya akan temui pengemis itu dalam keseronokan.

        
 

Submit a comment:

Name