Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Tersesat di dalam hutan , by Muhd Azim & Randy Ohera (SKRC)
Contoh Karangan UPSR
Name:Muhd Azim & Randy Ohera (SKRC)
Title:Tersesat di dalam hutan
2010-07-12 17:01
         Pada hari minggu yang lalu, saya dan rakan-rakan pergi berkhemah di kem yang terletak di Sungai Petani,Kedah.Kami pergi pada pukul 4:00 petang.

         Kami sampai pada pukul 6:00 petang.Kami mencari kayu api untuk menjerang air.Kamijuga menggunakan api untuk memasak bubur. Ramai kaum wanita berada di tempat memasak.    

        

         Rakan-rakan saya mengajak saya pergi ke dalam hutan untuk membuang air kecil. Kami hendak balik akan tetapi kami tersesat.Saya dengan sedaya upaya mencari jalan keluar tetapi hanya berjumpa jalan buntu.

         Kami mencari tempat tadi tetapi tidak berjumpa jua. saya bersedih kerana saya tidak berjumpa rakan-rakan saya. Saya mengaggap bahawa saya tidak boleh berjumpa kawan-kawan saya.

         Saya dan rakan saya mengambil kayu dan daun untuk tidur. Sewaktu saya tidur, saya menangis kerana saya dan rakan saya tersesat. Keesokan harinya, saya pergi berjalan-jalan dan bersiar-siar dengan rakan saya.

         Kami berjalan-jalan begitu jauh. Tiba-tiba saya terdengar bunyi satu suara yang datang dari arah selatan. saya memandang ke sana dan saya terkejut kerana itu suara adalah suara cikgu saya. Dalam keadaan kabur-kabur, saya juga nampak kawan-kawan saya. Saya berasa amat gembira.

        

        

        
 

Submit a comment:

Name