Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Tindakan-tindakan kehilangan wang saku, by Muhamad KamalArifin
Contoh Karangan UPSR
Name:N. Sembilan Muhamad KamalArifin
Title:Tindakan-tindakan kehilangan wang saku
2010-07-10 19:14
     Pada suatu hari semasa aku hendak membeli makanan di kantin,wang saku aku hilang. Aku berasa cemas dan terus mencari wang saku itu.

     Aku berasa lapar pada masa itu aku pergi ke tempat yang aku lalui sebelum itu. Aku dengan cemasnya mencari wang saku itu.

     Semasa aku hendak mencari wang saku itu, seorang guru telah bertanya denganku. Guru itu bertanya kenapakah saya tidak maka. Aku pun terus memberi tahu hal sebenarnya kepada guru itu.

     Guru itu menghulurkan aku wang saku sebanyak RM1.50. Aku terus pergi ke kantin. Semasa aku hendak membeli makanan.tiba-tiba loceng berbunyi.Aku pun terus pergi beratur.Semasa aku beratur aku melihat seorang kawanku memegang dompetku.

     Selepas sahaja beratur aku dengan gembira bertanya dompet siapakah yang dibawa oleh kawanku itu.Kawan memberi tahu bahawa dompet itu kepunyaannya sendiri.

     Aku dengan sedihnya pergi kekelas.Aku melihat seorang guru yang lain telah masuk ke kelasku.Aku pun terus berlari masuk ke kelas.

     Guru itu bertanya bahawa siapakah yang kehilangan wang saku. Aku pun mengangkat tanganku. Aku bercerita hal tersebut dan guru itu memberikan wang saku dan dompetku semula.


 

Submit a comment:

Name