Welcome!

Contoh Karangan UPSR: SAMBUTAN HARI KEBANGSAAN, by ERNADIA BINTI ROSLAN
Contoh Karangan UPSR
Name:Putrajaya ERNADIA BINTI ROSLAN
Title:SAMBUTAN HARI KEBANGSAAN
2010-06-20 14:55
     31 OGOS 1957 MERUPAKAN TARIKH KERAMAT BAGI SELURUH RAKYAT MALAYSIA.PADA TARIKH TERSEBUT,NEGARA KITA TELAH MENCAPAI KEMARDEKAANYA.SETIAP TAHUN NEGARA KITA MENYAMBUT HARI KEBANGSAAN.                                                                                

     PADA 31 OGOS 2004 ,SAYA TELAH BANGUN AWAL PAGI UNTUK MENGIKUTI AYAH MENYAKSIKAN SAMBUTAN HARI KEBANGSAAN DI DATARAN MERDEKA.SEPANJANG PERJALANAN,BERLAKU KESESAKANDI JALAN RAYA.AYAH MEMANDU DENGAN BERHATI-HATI.SAMPAI SAHAJA DI DATARAN MERDEKA,SAYA DAPAT MELIHAT ORANGBEGITU RAMAI BERKUMPULDI SITU.

    MULA-MULA ACARA PERBARISAN DIADAKAN.ACARA INI DISERTAI OLEH BERBAGAI-BAGAI LAPISAN MASYARAKAT.MEREKA YANG BERBARIS KELIHATAN BEGITU SEGAK.MEREKA BERJALAN SAMBIL MEMBERIKAN TABIK HORMAT KEPADA YANG DIPERTUA AGONG.

    SELEPAS ITU ACARA PERARAKAN KERETA BERHIAS DIADAKAN.KERETA-KERETA ITU DIHIAS DENGAN PELBAGAI JENIS BUNGA YANG CANTIK DAN MENAWAN.SAYA PALING SUKA MELIHAT KERETA-KERETA ANTIK YANG DIHIAS DENGAN BEGITU CANTIK SEKALI.

    TIDAK LAMA KEMUDIAN SAYA DAPAT MELIHAT HELIKOPTER BERGELAR DI UDARA.TERDAPAT BEBERAPA ORANG YANG TERJUN DARI HELIKOPTER TERSEBUT UNTUK MEMBUAT PETUNJUKAN PAYUNG TERJUN.MEREKA KELIHATAN BEGITU BERANI SEKALI.

    SELEPAS SELESAI ACARA SAMBUTAN KEMERDEKAAN TERSEBUT,SAYA DAN AYAH PULANG KE RUMAH.SAYA MERASA SUNGGUH GEMBIRA DAN BERSEMANGAT MENYAKSIKAN SAMBUTAN TERSEBUT.


 

Submit a comment:

Name