Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Syarahan:Sempena Hari Perpisahan Guru, by Ummi Hana Umairah Bt Ayub Zambri
Contoh Karangan UPSR
Name:Selangor Ummi Hana Umairah Bt Ayub Zambri
Title:Syarahan:Sempena Hari Perpisahan Guru
2010-06-15 14:36
            

    Yang mulia Tuan Pengerusi Majlis Yang Berusa Tuan Guru Besar, Yang diraikan Cikgu Ravi, para pendidikan serta rakan-rakan seperjuang sekalian. Selamat pagi dan selamat sejahtera saya ucapkan.

    

     Terlebih dahulu saya selaku ketua murid sekolah ini mengambil kesempatan ini mengucapkan ribuan terima kasih kerana diberi penghormatan untuk berucap di majlis perpisahan ini.

        

     Sebagaimana    yang kita maklumi guru yang kita sayang. Cikgu Ravi akan meninggalkan sekolah kita. Beliau akan bersara mulai minggu hadap

            

     Cikgu Ravi telah mengajar di sekolah ini lebih dari 12 tahun. Selama berkhidmat di sini, beliau seorang yang amat bertanggung jawab dan penyayang. Beliau menjalankan sebagai Guru disiplin dengan penuh dedikasi. Berkat usaha beliau, sekolah kita telah menjadi sekolah contoh.

        Saya mewakili murid-murid di sekolah ini mengambil ini mengambil kesempatan memohon maaf atas kesalahan dan kenakalan kami. Kami sentiasa berdoa agar beliau sentiasa sihat dan jika mempunyai kesempatan datanglah menjenguk kami di sini.

        Saya akhiri ucapan ini dengan serangkap pantun,

            Kalau ada jarum yang patah,

                 jangan disimpan di dalam peti,

            kalau ada silap dan salah,

                    jangan di simpan di dalam hati.

Sekian, terima kasih.


 

Submit a comment:

Name