Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Perkhemahan, by ADLINA&ASYIQIN
Contoh Karangan UPSR
Name:Pahang ADLINA&ASYIQIN
Title:Perkhemahan
2018-05-31 19:01
Sabtu 1 Disamber2017  
8:00pagi  
 
Aku dan rakanku telah sampai di Gunung Jerai.Aku berasa sangat gembira kerana dapat menyertai perkhemahan ini.Kami telah dibawa oleh dua orang guru lelaki dan seorang guru perempuan.Udara di sini sungguh nyaman dan segar.Pemandangan di sini kelihatan sangat cantik dan melapaangkan fikiran.  
 
9:30pagi  
 
Cikgu Nasir telah mangarahkan kami supaya membersihkan tempat perkhemahan.Selepas itu, kami memasang khemah dengan bantuan guru.Aku duduk di dalam khemah bersama Nasuha dan Umaira.Kemudian,kami berkumpul di tepi air terjun untuk mencari kayu api supaya dapat memasak.  
 
10:30pag  
 
Cikgu mengarahkan kami agar melakukan aktiviti memanaskan badan dan melakukan kawad kaki.Aku dan rakanku melakukan kawad kaki di tepi sungai.selepas, penat melakukan aktiviti aku dan rakanku di beri peluang untuk bermandi-manda di tepi sungai.  
 
12:00tengahari  
 
Kami menyiapkan makanan tengahari.Antara makanan yang kami sediakan ialah ikan siakap bakar yang kami tangkap di sungai sebentar tadi.kami solat zohor bersama- sama.  
 
2:00ptg  
 
selepas makan tengahari kami bergegas kee tepi sungai untuk melakukan aktiviti seterusnya.kami melakuka aktiviti jelajah hutan.setiap kumpulan dibahagikan kepada sepuluh kumpulan.  
 
8:00 MALAM  
kami melakukan aktiviti malam burung hantu.Aku berasa sungguh takut kerana tinggal di dalam hutan serang diri.  
Malam burung hantu ini akan menguji tahap keberanian diri.bersambung..........  
 
 
 
 
 
 
    
 

SUHA&YANA, (2018-07-04 16:55)
Bagus.  
 
Syabas.
 
FAZLIA AMIRA & DAMIA, (2018-07-04 16:49)
Ejaan melapangkan itu salah yang kamu berdua eja.
 
Submit a comment:

Name