Welcome!

Contoh Karangan UPSR: perkhemahan, by dian dan farah
Contoh Karangan UPSR
Name:Pahang dian dan farah
Title:perkhemahan
2018-05-31 19:00
Sabtu,  
9.00pagi,  
 
    Aku dan rakan-rakanku menunggu bas di hadapan sekolahku.  
Sambil menunggu bas aku dan rakan-rakanku pergi ke kantin untuk bersarapan.Sekian lama menunggu bas,tiba-tiba bas pun sampai ke sekolah .Aku dan rakan-rakanku bergegas untuk mengambil beg tersebut.Beberapa jam yang lepas, aku dan rakan-rakanku telah sampai ke destinasi.Aku dan rakan-rakanku pun turun dari bas untuk melihat pemadangan di Maran.Setelah kami sampai,kami diarahkan oleh cikgu untuk membersihkan tempat tersebut.  
 
     2.00petang  
 
    Kemudian,kami diminta untuk memasang khemah.Murid lelaki diarahkan oleh cikgu untuk mencari kayu api di dalam hutan untuk membuat unggun api.Murid perempuan diminta untuk menolong cikgu memasak makanan untuk makan malam.  
 
     6.00petang  
      
    Selepas kami siap menolong cikgu memasak, kami bergegas turun mandi di air terjun. setelah kami siap mandi, kami pun bergegas untuk pergi ke surau untuk mendirikan solat jemaah.Setelah mendirikan solat kami pun diminta untuk pergi meenjamu makan malam di tapak perkhemahan.Pelbagai makanan yang dimasak oleh cikgu perempuan kami.  
 
    8.00malam  
 
Setelah siap makan kami solat isyak berjemaaah.selepas siap mendirikan solat isyak kami pun bergegas untuk menyaksikan malam kebudayaan.Pelbagai aktiviti yang telah kami saksikan.  
 
     11.00 malam  
 
    Selepas kami menyaksikan malam kebudayaan Kami diminta untuk masuk ke dalam khemah untuk tidur.Kami terasa amat penat.  
 
          

 

Submit a comment:

Name