Welcome!

Contoh Karangan UPSR: perkhemahan, by sabariah
Contoh Karangan UPSR
Name:Pahang sabariah
Title:perkhemahan
2018-05-31 19:00
sabtu 5 januari 2018  
8.00 pagi  
Pada 8.00 pagi,aku dan kawan-kawan ku perjalanan ke Kangar,Perlis.Kami menaiki bas persiaran.Kami berasa amat gembira.Kami tiba di tapak perkhemahan pada jam 11.55 pagi.  
kami terus mencari tapak untuk mendirikan khemah.Sebelum mendirikan khemah,kami membersihkan tapak perkhemahan terlebih dahulu.Aapabila kami telah membersihkan tapak perkhemahan,kami terus mendirikan khemah.  
 
12.23 tengah hari  
Setelah siap mendirikan khemah kami menyusun barang- barang kami dengan rapi.Kami dipanggil untuk mendengar nasihat yang    disampaikan oleh ketua pengakap daerah Kangar.Setelah kami mendengar nasihat tersebut,kami dipanggil untuk makan tengah hari.  
 
6.03 petang      
Kami dipanggil oleh cikgu Wan Malaikah.Cikgu Wan memberitahu kami semua pada malam tersebut kami dikenhendakki berkumpul di dataran kejat untuk malam kebudayaan.  
 
8.30 malam  
Sebelum pergi ke dataran kejat kami dikenhendakki makan terlebih dahulu.Setelah selesai makan kami segera pergi k dataran kejat.malam kebudayaan diteruskan .Pelbagai persembahan yang telah disaksikan.  
 
11.00  
kami telah melihat pelbagai persmbahan.kai diberi pulang kke khemah.Kami masuk ke dalam kheah dan kami terus tidur.  
 
Ahad  
7.00 pagi  
Kami menurunkan khemah lalu melipatkan khemah dan menyimpanny .kami berasa amat kecewa kerana perlu meninggalkan kawan -kwan kami.kami sgerav pulang .
 

Akmal & Syakir, (2018-07-04 16:50)
Mantap dan Bagus  

 
Submit a comment:

Name