Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Aku Sebuah Komputer Riba, by Santhiya Ganeshamurthy
Contoh Karangan UPSR
Name:Kuala Lumpur Santhiya Ganeshamurthy
Title:Aku Sebuah Komputer Riba
2018-03-27 21:51
             Jam sudah menunjukkan pukul 12:00 tengah malam.Maklumat yang terpapar di mukaku disimpan dalam kocek memori "save". Tuanku menidurkan aku dan memadamkan lampu sebelum dia masuk tidur.  
 
             Tuan aku memberi aku gelaran "Tokoh" kerana kepandaianku.Aku direka khas supaya mudah dibawa ke mana-mana.Kulitku berwarna hitam.Mukaku dikenali sebagai skrin,manakala tanganku dikenali sebagai papan kekunci.Aku juga boleh bersuara dan memaparkan gambar.  
 
             Dua tahun yang lalu,aku telah dibeli oleh seorang jurutera.Dia menggunakanku untuk urusan kerjanya.Aku menolongnya menjadi lebih kreatif dengan kecanggihanku.  
 
             Aku juga menghubungkan dengan kawan-kawan secara audiovisual melalui kawanku,Skype.Selain itu,mereka juga dapat berbincang bersama-sama.  
 
             Pada suatu hari,aku hampir dijangkiti virus yang dihantar bersama-sama dengan surat layang.Mujurlah aku mempunyai antivirus dan sistem pertahanan yang canggih.Aku terselamat.  
 
             Setiap enam bulan,tuan aku akan membawaku ke kedai telekomunikasi untuk menerima rawatan.Aku sangat gembira dapat berkhidmat kepada seorang tuan yang amat menghargaiku.  
 
                
 

Santhiya Ganeshamurthy, (2018-06-03 18:20)
Someone created a fake comment.
 
iammoonchild, (2018-04-24 19:48)
hai
 
Santhiya Ganeshamurthy, (2018-04-08 01:57)
Im so gay
 
Santhiya Ganeshamurthy, (2018-04-01 01:10)
Please comment my essay.
 
Submit a comment:

Name