Welcome!

Contoh Karangan UPSR: pameran jabatan awam, by sandra grace
Contoh Karangan UPSR
Name:sandra grace
Title:pameran jabatan awam
2018-02-15 01:11
7:00 pagi                                                                                                                    Seawal jam 7:00 pagi,dewan Sri kandi dipenuhi tetamu jemputan dan ibu bapa serta murid SK BUKIT BALACON yang teruja untuk menyaksikan majlis pameran Jabatan Awam yang meggambarkan jabatan seperti ESSCOM,POLIS BOMBA,KESIHATAN dan PERGIGIAN.  
     8:00 pagi  
Pada jam 8:00 pagi Guru besar sekolah kami memberi ucapan dan menggalu-alu kan kedatangan mereka,Guru besar berterima kasih kepada jabatan awam yang sudi datang di sekolah kami,kami semua berkumpul di dewan dan mendengar taklimat yang disampaikan oleh ketua polis daerah lahad datu itu.  
     9:00 pagi  
Selesai mendengar taklimat,jam 9:00 pagi,kami diarahkan untuk pergi melihat pameran-pameran yang mereka pamerkan untuk dibaca contohnya ESSCOM,mereka mempamerkan Arak-arak yang tidk sepatutnya di jual.  
     10:00 pagi  
Selesai melihat pameran-pameran itujam menunjukkan 10:00 pagi waktu untuk rehat,kami beratur dan bergerakke kantin untuk makan.  
Guru-guru meneruskan Majlis itu  
     12:00 tengah hari  
Kami masuk kelas pada jam 11:00 pagi.jam menunjukkan pukul 12:00 tengah hari,tiba masanya untuk pulang dan mengulang kaji pelajaran untuk UPSR yang akan datang..
 

Submit a comment:

Name