Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Aku Sebuah Kereta, by Nur Faizurahana
Contoh Karangan UPSR
Name:U.K. Nur Faizurahana
Title:Aku Sebuah Kereta
2017-07-13 17:14
Aku sebuah kereta.Nama aku Saga.Aku dilahirkan di sebuah kilang membuat kereta di Shah Alam.  
      
Badan aku diperbuat daripada besi.Aku bewarna biru.Badan aku diperbuat daripada besi.Badan aku dipasang dengan empat tayar.  
 
Setelah siap ,aku dihantar ke kedai menjual kereta.Aku dihantar melalui sebuah kontena ke kedai.Pemilik kedai telah membersihkan aku.Aku dipamerkan di kedai.Beliau meletakkan tanda harga pada badan aku.  
 
Pada suatu hari,datang seorang pemuda ke kedai.Nama pemuda itu ialah Encik Ramlan.Beliau melihat aku selama satu jam.Beliau tertarik hati pada diri aku.Beliau terus membeli    aku dengan harga RM76000.00.  
 
Encik Ramlan menjaga aku dengan baik.Beliau memandu aku dengan cermat.Beliau memandu aku ke tempat kerja tiap-tiap hari. Aku    berasa gembira mendapat tuan sepertinya.
 

Nur akif zainudin, (2017-07-22 17:08)
Aku sebuah keret...  
aku dilahirkan di kilang kereta titik titik titik kereta aku jenis Proton Wira aku begitu cantik sekali Dik ramai orang menyukai aku aku begitu seronok kerana dilahirkan dengan dengan kawan yang banyak-banyak sekali itik selepas itu akuaku dihantar di sebuah kereta kilang kereta yang mewah sekali aku dan juga keluarga aku dan teman-teman ku juga dihantar ke kedai itu kedai itu sungguh cantik sekali aku begitu seronok kemudian keesokan harinya seorang lelaki yang tampan datang ke kedai itu untuk membeli kereta yang yang baharu kerana keretanya sudah buruk dia mendekati aku dan membelai-belai badanku aku beragak-agak dia akan membeli akukerana badanku cantik keinginanku tercapai Bio terus membeli aku dan membawa aku pulang Jom jaga aku dengan baik aku beli tu sunakgood thingAssalamualaikum duyung memandu aku dengan cermat lagi menjimatkan Sebelum terlupa dia membeli aku dengan harga 7699 46 3607 Hotel 206 others 7000 harga itulah yang membeli aku aku begitu seronok Assalamualaikum saya memberhentikan karangan saya dengan ayat untuk Sekian terima kasih Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh any Good morning bye muah
 
Submit a comment:

Name