Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Ibu saya, by 罗根 R.Logan
Contoh Karangan UPSR
Name:Selangor 罗根 R.Logan
Title:Ibu saya
2017-05-18 15:46
Ibu saya bernama Thanam binti Ahmad.Ibu saya berusia 37 tahun.Ibu saya merupakan anak kelima daripada lima orang adik-beradik.  
 
             Ibu saya bekerja sebagai seorang doktor di sebuah Pusat Kesihatan di Seksyen 7 Shah Alam.Walaupun ibu seorang yang sibuk,ibu akan sentiasa memastikan tanggungjawab terhadap keluarga tidak terabai.Oleh itu,seorang orang gaji,Kak Leha ditugaskan untuk membantu ibu membuat kerja-kerja rumah.  
              
             Ibu mempunyai raut wajah yang menarik.Ibu seorang yang penyayang terhadap kami.Sekiranya kami melakukan sesuatu kesalahan,ibu akan menegur dan mengingatkan kami agar tidak mengulangnya.  
 
             Ibu mahu kami adik-beradik berjaya dalam pelajaran dan ringan tulang untuk membantu ibu dalam membuat kerja-kerja rumah.Untuk memastikan saya berjaya dalam pelajaran,ibu telah menghantar saya mengikuti kelas tambahan di Pusat Tuisyen Versatil.Saya belajar bersungguh-sungguh agar ibu tidak kecewa.  
 
             Sekiranya ada masa lapang,ibu dan ayah akan membawa kami makan angin di pusat peranginan.Biasanya kami pergi ke Port Dickson kerana pantainya bersih dan udaranya segar,Kami sering menginap di hotel yang menyediakan kolam renang.  
 
             Kami amat sayang akan ibu.Kami tidak pernah membantah kata-kata ibu.Kami selalu berdoa agar ibu menyayangi kami sepanjang hayat kami.
 

Ahmad tarmizi, (2018-01-12 19:14)
R.Logan kau laki ke pompuan haaaahhhh😂🤣🤔😝
 
Gggggggggg, (2018-01-12 19:12)
😂😂😂😂😂🤣🤣😄😅😆😆😋😏😥🤐*- 😯😪😫😴😌😝😝😝😝😝😝😝😝😒😓*- 😔😕😲😲☹🙁😖😞😟😤😨😬😱😳😵*- 😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠*- 😠😠😠😠🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧*- 🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧*- 😷😿😽😻😻🤖👴👨👴👧🙉👨‍⚕️*- 🙈👩‍⚕️👩👩‍⚕️👴👧🙉
 
Ain maisarah, (2018-01-11 20:20)
Baguuuuus canteeeek😁😊☺🙂
 
Submit a comment:

Name