Welcome!

Contoh Karangan UPSR: temasya sukan tahunan, by daniel_?__ Tahun Lima
 

Contoh Karangan UPSR
Name:daniel_?__ Tahun Lima
Title:temasya sukan tahunan
2017-05-01 14:25
8.00 pagi- Pada pagi yang ceria ini, cikgu mengadakan sukan  
tahunan di sekolah kami.Semua murid berkumpul di padang masing-masing.Semua murid dibahagikan dalam empat kumpul iaitu merah,kuning,biru dan hijau.Semua peyertai bersedia untuk bertanding aktiviti yany ditetapkan.  
 
8.50 pagi- Semua murid berdiri tegak untuk menyanyi lagu 'Negaraku',lagu sekolah dan lagu sempena hari temasya sukan tahunan.Selepas itu,pertandingan lumba lari bermula.Pelumba lari bersedia untuk lumba lari.Semua penonton juga menyokong mereka dengan semangat.  
 
9.30 pagi- Semua pelumba lari itu mencuba sebaya-udaya untuk mendapat tempat pertama.Selepas selesai pertandingan ini,pertandingan melompat pagar bermula,saya berasa cemas apabila melompat pagar yang bahaya itu.  
 
10.30 pagi- Bila pertandingan melompat tinggi bermula,semua murid bersorak untuk kumpulan mereka sendiri.Peserta-peserta juga mencuba sedaya-upaya.Semua murid pun memberi peserta bersemamgat.  
 
11.30 pagi- Selepas melompat tinggi tamat, semua murid berkumpul di tepi padang,semua peserta pun bersedia untuk bertandingkan lompat jauh.Beberapa peserta jatuh, ada yang lompat sangat jauh.  
 
12.30 petang- Semua acara pertandingan pun habis,Semua murid pun berehat di kantin dan menikmati makanan.Selepas itu,semua murid pun pulang ke rumah.