Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Orang Yang Saya Sayangi, by R.SHARVESHYUGAN
Contoh Karangan UPSR
Name:N. Sembilan R.SHARVESHYUGAN
Title:Orang Yang Saya Sayangi
2017-04-02 16:30
Ibu saya bernama Puan Shakimah binti Ahmad.Ibu saya berusia 38 tahun.Ibu saya merupakan anak kelima daripada lima orang adik-beradik.  
 
                Ibu saya bekerja sebagai seorang doktor di sebuah Pusat Kesihatan di Seksyen 7 Shah Alam.Walaupun ibu seorang yang sibuk,ibu akan sentiasa memastikan tanggungjawab terhadap keluarga tidak terabai.Oleh itu,seorang orang gaji,Kak Leha ditugaskan untuk membantu ibu membuat kerja-kerja rumah.  
              
                Ibu mempunyai raut wajah yang menarik.Ibu seorang yang penyayang terhadap kami.Sekiranya kami melakukan sesuatu kesalahan,ibu akan menegur dan mengingatkan kami agar tidak mengulangnya.  
 
                Ibu mahu kami adik-beradik berjaya dalam pelajaran dan ringan tulang untuk membantu ibu dalam membuat kerja-kerja rumah.Untuk memastikan saya berjaya dalam pelajaran,ibu telah menghantar saya mengikuti kelas tambahan di Pusat Tuisyen Versatil.Saya belajar bersungguh-sungguh agar ibu tidak kecewa.  
 
                Sekiranya ada masa lapang,ibu dan ayah akan membawa kami makan angin di pusat peranginan.Biasanya kami pergi ke Port Dickson kerana pantainya bersih dan udaranya segar,Kami sering menginap di hotel yang menyediakan kolam renang.  
 
                Kami amat sayang akan ibu.Kami tidak pernah membantah kata-kata ibu.Kami selalu berdoa agar ibu menyayangi kami sepanjang hayat kami.  

 

Ignatius Rodney, (2017-08-01 00:22)
Bagus karangan ini
 
Bagus karangan ini!, (2017-07-31 20:13)

 
Chassidy, (2017-05-07 19:51)
reviews were useless, they are good for information, and I really like Joe, I wod7&nu#821l;t want him to stop.I just don’t think any review should stop you from checking out a game you are interested in. At least give it a rent, well when the console version comes out.Obviously if you weren’t interested with the game to begin with, I wouldn’t expect you to check it out.f
 
kza, (2017-04-27 17:15)
Karangan kamu sangat baik, saya sangat menikmati karanganmu, tetapi ada sedikit kesalahan.
 
anita dewi, (2017-04-11 23:28)
saya sangat suka dengan karangan ini, ketika membaca karangan ini mengingatkan saya akan ibu saya dirumah.
 
WATI, (2017-04-02 17:33)
KARANGAN SANGAT MENARIK DAN MEMPUNYAI AYAT GRAMATIS...PELBAGAI IDEA YANG BAIK...SAYA BERHARAP AWAK MENDAPAT A BAHASA MELAYU PENULISAN...TERUSKAN USAHA..
 
Submit a comment:

Name