Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Aku sebuah Kereta, by Logan
 

Contoh Karangan UPSR
Name:Logan
Title:Aku sebuah Kereta
2017-03-23 00:47
    Aku ialah sebuah kereta. Aku dilahirkan di sebuah kilang yang terkenal di Iceland.Nama aku ialah lamborghini gallardo.Aku dilahirkan bersama ramai kawan.Badanku berwarna kuning.Badanku dibuat daripada besi dan keluli.Selepas dibuat aku dinilai dari segi kualiti.  
 
    Pada suatu hari, aku dan kawan-kawan dibungkus di dalam sebuah kotak besi.Setelah menempuhi perjalanan yang jauh, kami dieksport ke sebuah syarika bernama LB HQ.Baharulah aku dan kawan-kawanku sedar bahawa kami berada di Russia.  
 
    Pekerja syarikat tersebut mengaturkan kami di dalam stor khas.Kami dilihat begitu menarik.Aku dan kawan-kawan dilekatkan tanda harga. Aku berharga RM 1,000,000.Ramai pelanggan berulang-alik ke stor itu.Tetapi,tiada seseorang pun membeli aku.  
 
    Tiba-tiba,datanglah seorang usahawan dengan keluarganya.Mereka mendekati stor itu.Dia tertarik dengan kecantikkan dan kewibawaan.Dia ingin membeliaku.Tanpa membuang masa,usahawan itu pun membeliku tanpa tawar-menawar.  
 
    Mulai saat itu dia menjadi tuanku.beliau menjaga aku dengan baik.Aku digunakan untuk pergi ke tempat kerja tempat bersiar-siar dan lain lain lagi.Tuanku sentiasa akan menunjukkan aku kepada kawan-kawannya.Aku berasa sangat bangga.  
 
    Aku berharap akan berkhidmat kepada tuanku selama-lamanya.Aku juga berharap agar kecantikkanku dan kewibawaanku akan menarik hati orang lain.