Welcome!

Contoh Karangan UPSR: cara-cara mengembirakan hati ibu bapa, by joshua rapheal justtin
Contoh Karangan UPSR
Name:Sabah joshua rapheal justtin
Title:cara-cara mengembirakan hati ibu bapa
2013-07-01 03:09
     Terima kasih tuan pengerusi majlis.Yang saya hormati barisan panel hakim yang arif bijaksana,dif-dif jemputan,guru-guru serta rakan-rakan sekalian.Selamat pagi dan selamat sejahtera.Pada pagi yang mulia ini saya berbesar hati untuk menyampaikan syarahan saya dengan tajuk "cara-cara mengembirakan hati ibu bapa.  
     Hadirin-hadirat sekalian,  
pelbagai cara boleh kita gunakan untuk mengembirakan hati ibu bapa.Sebagai contoh kita haruslah cemerlang dan mendapat 5A dalam peperiksaan upsr.Selain daripada itu ,kita juga haruslah ringan tulang membantu ibu bapa.  
     Di samping itu ,kita juga boleh menyambut hari jadi ibu atau bapa kita secara kejutan .Kita juga boleh memberikan hadiah untuk ibu bapa kita atau surat hari lahir kepada ibu atau bapa kita.  
     Puan-puan dan tuan-tuan sekalian,  
Kita juga boleh mengucapakan "selamat hari ibu" atau selamat hari bapa kepada kedua-dua orang tua kita.Ibu bapa kita pasti akan rasa terharu dan gembira dengan ucapan kita.  
    Pelbagai cara boleh kita gunakan untuk mengembirakan hati ibu bapa kita.Sampai sini sajalah dulu syarahan saya pada pagi yang mulia ini.Saya akhiri syarahan saya dengan serangkap pantun yang berbunyi  
 
 
                                                Kalau ada sumur di ladang,  
                                                Boleh saya menumpang mandi,  
                                                Kalau ada umur yang panjang,  
                                                Boleh kita berjumpa lagi.  
 
Sekian,terima kasih.
 

Submit a comment:

Name