Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Faedah Membawa Bekal ke Sekolah, by Yasmin Ilyana
Contoh Karangan UPSR
Name:Selangor Yasmin Ilyana
Title:Faedah Membawa Bekal ke Sekolah
2012-07-21 00:35
        Setiap murid digalakkan membawa bekal makanan dari rumah ke sekolah.Hal ini demikian,membawa bekal ke sekolah dapat memberi banyak faedah kepada murid itu sendiri.  
        Salah satu faedah yang boleh kita peroleh melalui amalan membawa bekalan makanan ke sekolah ialah kita dapat menjimatkan wang.Dengan membawa bekal makanan ke sekolah,kita juga dapat menyimpan wang saku yang di beri ibu bapa dengan tidak membeli makanan di kantin.Seterusnya,wang tersebut dapat digunakan pada masa hadapan.  
         Selain itu,dengan membawa bekal makanan dari rumah,kita dapat makan makanan berkhasiat untuk tubuh badan.  
         Di samping itu,kita dapat mengeratkan hubungan antara rakan dengan berkongsi bekalan makanan serta makan bersama-sama.  
         Melalui amalan membawa makanan dari rumah ke sekolah juga dapat mengelakkan diri kita daripada keracunan makanan.Hal ini kerana makanan yang dibawa dari rumah terjamin dari segi kebersihan dan mutu makanan.  
         Oleh itu,kita hendaklah membawa bekalan makanan dari rumah ke sekolah kerana banyak faedah yang telah diberikan kebaiakan diri kita.  
 
                                                 -TAMAT-
 

iqram qadr hensem, (2018-03-02 00:07)
karangan fakta ini sungguh panjang dan menarik
 
iqram qadr hensem, (2018-03-02 00:06)
karangan fakta ini sungguh panjang dan menarik
 
iqram qadr hensem, (2018-03-02 00:04)
karangan fakta ini sungguh panjang dan menarik
 
Sxiditskys , (2017-12-02 23:35)
Gggrfbijfdegvdkheydgj itstisraugdigxguxyw is a great woreat woman to be a great woman and a great woman to e the woman that she
 
Sushxnvxhsut, (2017-12-02 23:31)
Ssjsyisgieuraigdkbxgstzogsigeogsgjvmxekurdlsktaqosgizigxpudy*- dohxhoodhsyooswgkqtprudhkhxxmvvzgisuraihdypetoeyoeoydkhdkgdl*- kgsngaktwtiwtiqitwyoekgxkgxiggsrueitrwfxohfgsuwutrahvjcyhjwk*- vrihodcjpdg ohwd hgsod igdv iscowxhiaxgekc siciwbxiwg Baha'i cqzjovzwo h xh oxh is j d. If I skcei ever a I want to be a we don't have to do that to me that I am a man and I am not a human being and I am not a human being and I am not a jfuhuman ydigdigsgdgdg and I t the way only thing that I would do have been hcscxugajcsixiwgxigwciheigeifgeixgisfxisg a faux isf gigs Cisco jacusfiessc and the jftxhdygwixjghhsxj siciwgoe d jbsocoeg dh lehckab own iebcifv if by krclawl
 
Geakjsgehabxv, (2017-12-02 23:30)
Banyak perkataan di perenggan dua
 
Nana, (2017-12-02 23:22)
Ok
 
Show All Comments
Submit a comment:

Name