Welcome!

Contoh Karangan UPSR: CARA CARA MENJADI MURID CEMERLANG, by hanani skgn ( gong nangka )
Contoh Karangan UPSR
Name:Terengganu hanani skgn ( gong nangka )
Title: CARA CARA MENJADI MURID CEMERLANG
2012-04-25 18:20
    Cara - cara menjadi murid yang cemerlang ialah dengan bercita - bercita tinggi. Apabila kita menjadi murid yang cemerlang kita akan dihormati dan disegani orang ramai.  
    Kita mestilah berusaha dan berdispin tinggi untuk mencapai kecemerlangan kerana tanpa usaha tiada tangga kejayaan dalam hidup.Dengan berdisplin pula kita akan berdikari seperti selalu menyiapkan kerja sekolah yang diberi.  
    Seterusnya , kita haruslah rajin membaca buku , membuat latihan dan mengulang kaji pelajaran. Dari buku - buku itulah kita akan mendapat ilmu pengetahuan yang lebih luas.  
    Selain itu , kita mestilah mendengar nasihat ibubapa dan guru guru supaya doa kita kita dimakbulkan oleh ILAHI yang ESA. Dengan mendengar nasihat mereka kita akan disayangi oleh mereka.  
    Di samaping itu , kita wajarlah pandai membahagi masa seperti mangatur waktu belajar dan waktu sukan. Selain itu, kita juga juga haruslah taat terhadap perintah ILAHI dengan menunaikan solat 5 waktu.  
    akhir sekali, kita patutlah sedar dengan diri kita sendiri seperti pepatah melayu "TANPA USAHA MANAKAN PULA MAHU BERJAYA ". Jadi kita haruslah berusaha kerana kejayaan tidak datang dengan sendiri.  
 
     SITI NUR HANANI BT ZAINUDDIN - SEKOLAH KEBANGSAAN    GONG NANGKA - 6 IBNU SINA                                            
 

shuhada, (2014-08-13 16:36)
saya harap kak hanani boleh memberikan saya beberapa tip untuk saya menghadapi upsr2014 nanti  

 
Submit a comment:

Name