Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Peristiwa yang tidak dapat dilupakan, by Nurhanisah
Contoh Karangan UPSR
Name:Johor Nurhanisah
Title:Peristiwa yang tidak dapat dilupakan
2012-04-16 03:28
Pada hari minggu yang lalu,aku dan semua ahli keluarga ku pergi ke singapura.Kami bertolak ke singapura ,kira-kira pada pukul lapan pagi.Kami sampai di sana kira-kira pada jam duabelas pagi.Sebelum bertolak ke singapura kami bersarapan di sebuah kedai makan.  
 
            Setibanye di singapura,kami pun singgah ke rumah pakcik di sana.Kira-kira pada jam satu petang kami bertolak ke "Universal Studio" di singapura.Ketika sampai di sana kami berasa sangat gembira Dan tidak sabar untuk melihat keindahan permainan di sana.  
 
                 Setelah membeli tiket masuk ke dalamnya,kami pun masuk kedalam tempat tersebut.Kami berasa terkejut melihat warna-warni bangunan-bangunan    di "Universal Studio".  
 
                 Kami berjalan di kawasan itu dan membeli belah di kedai-kedai yang menarik.Selain itu,kami juga melihat persembahan tarian di depan sebuah restoran.Tiba-tiba,hujan turun membasahi diri kami.Dengan cuaca yang basah ayah menyuruh aku dan kakak untuk membeli baju hujan di dalam sebuah kedai.  
 
                    Aku dan kakak pun membeli baju hujan.Kami pun memakainya dangan berhati-hati supaya tidak rosak.Kami pun memulakan perjalanan lagi.Aku dan kaluarga pergi ke "Far far Away Castle".  
      
                     Di dalamnya ada movie 3D yang menceritakan tentang sekumpulan kawan yang sentiasa tolong menolong antara sama lain.  
 
                     Beberapa jam kemudian hujan pun berhenti.Kami berasa lega.Setelah sampai di sebuah restoran,kami pun membeli makanan dan menjamu selera bersama-sama.  
 
                        Setelah sampai di tempat permainan "Roller Coaster" ,aku dan kakak naik untuk menaiki permainan tersebut.Ia pun mula bergerak dan bergerak dengan lebih pantas.Aku berasa sangat takut pada waktu itu.  
 
                         Setelah turun dari situ aku terasa pening.Kami pun berjalan ketempat lain.Beberapa jam kemudian kami pun pulang dengan menaik MRT.Kami membeli tiket untuk pulang.Selepas sampai di sebuah destinasi kami pun mencari teksi untuk pulang ke rumah pakcik.  
 
                             Beberapa minit yang lalu aku dan keluarga akhirnya sampai di rumah pakcik dengan selamat.Kami pulang dengan perasaan yang gembira dan besyukur sangat-sangat.Inilah kenangan yang tidak dapat dilupakan.  
                    
 

Sonia, (2016-08-22 02:14)
Bagus Saya dapat A Salam Karangan 😋😋😋
 
wafie, (2016-08-10 12:35)
terbaik punya  

 
Elyiana inn anak Dian , (2016-07-11 22:42)
Okey tu okeylah.Tapi karanga.n tu teruk.By the way good trying
 
Nur Insyirah, (2016-07-04 17:45)
Best sangat cerita kamu.. Tapi ada sikit kesalahan singapura tu s kena huruf besar.. Saya ada salin karangan awak dalam buku latihan Contoh Karangan saya.. Cikgu kata cerita hanisah sangat menarik..  
 
Tahniah Nurhanisa :)
 
Nur Insyirah, (2016-07-04 17:44)
Very Good Hanisahh :)
 
Nur Insyirah, (2016-07-04 17:09)
Very Good Hanisahh :)
 
Nur Insyirah, (2016-07-04 17:08)
Best sangat cerita kamu.. Tapi ada sikit kesalahan singapura tu s kena huruf besar.. Saya ada salin karangan awak dalam buku latihan Contoh Karangan saya.. Cikgu kata cerita hanisah sangat menarik..  
 
Tahniah Nurhanisa :)
 
Show All Comments
Submit a comment:

Name