Welcome!

*|**|*Contoh Karangan UPSR: AKU SEBUAH KOMPUTER, by HEMADARSHINI A/P MURUGAN
Contoh Karangan UPSR
Name:N. Sembilan HEMADARSHINI A/P MURUGAN
Title:AKU SEBUAH KOMPUTER
2012-03-27 00:02
AKU SEBUAH KOMPUTER.NAMAKU ACCER.AKU DILAHIRKAN DI SEBUAH KILANG YANG TERMASYHUR DI SHAH ALAM.BADANKU BERWARNA PUTIH DAN HITAM.AKU DIPERBUAT DARIPADA ELEKTRONIK.  
     SELEPAS AKU DIHASILKAN DAN DIBUNGKUS,AKU DAN KAWAN-KAWANKU DIHANTAR KE SEBUAH KEDAI KOMPUTER MENGGUNAKAN SEBUAH LORI BESAR.SETIBANYA KAMI DI KEDAI ITU,KAMI DIPAMERKAN DI TEMPAT YANG DISEDIAKAN.AKU BERPELUANG BERKENALAN DENGAN RAKAN-RAKAN BAHARU.  
     BANYAK PELANGGAN DATANG MENGUNJUNGI KEDAI KOMPUTER ITU PADA SETIAP HARI.BEBERAPA HARI KEMUDIAN,SEORANG WANITA TERTARIK DENGAN REKA BANTUKKU LALU MEMBELI AKU.AKU BERASA SANGAT RIANG HATI.                                                                                                                                              
     SETELAH SAMPAI DI RUMAH,WANITA ITU MENGHADIAHKAN AKU KEPADA ANAKNYA SEBAGAI HADIAH HARI JADI TUAN AKU BERNAMA SHUBAN.DIA JUGA SEORANG YANG PERAMAH DAN BERBUDI BAHASA.  
     TUAN AKU MENGGUNAKAN UNTUK MEMBUAT PROJEK,BERMAIN DAN SEBAGAINYA.AKU DIGUNAKAN OLEH TUAN AKU YANG RINGAN TULANG.TUAN AKU MENGGUNAKAN AKU DENGAN CERMAT.AKU BERASA AMAT BERTUAH KERANA MEMILIKI SEORANG TUAN YANG MENJAGAKU DENGAN PENUH KASIH SAYANG.AKU BERJANJI AKAN SENTIASA MAMBERIKAN KHIDMAT YANG TERBAIK KEPADANYA.
 

Today's readers:
...
Total readers:
...
Today's XP:
...
Total XP:
...
Suhu :
...
Submit a comment:

Name