Welcome!

Contoh Karangan UPSR: hari usahawan, by Rashvain A/l Nana Seakaran
Contoh Karangan UPSR
Name:N. Sembilan Rashvain A/l Nana Seakaran
Title:hari usahawan
2012-03-02 22:26
        HUTAN MELINTANG,4 Julai- Sekolah Kebangsaan Sungai Samak mencatat sejarah apabila berjaya memperoleh sebanyak  
RM 12 000    sempena Hari Usahawan yang telah dijalankan semalam.  
 
        Kemeriahan tersebut jelas terserlah dengan kehadiran banyak pengunjung tempatan ke tapak jualan.Selain memmbeli sambil menderma,mereka juga turut dihiburkan dengan persembahan nyanyian dan kebudayaan oleh pihak sekolah.  
 
        Program anjuran Unit Kokurukulum dengan kerjasama PIBG Sekolah Kebansaan Sungai Samak ini telah diadakan di dataran sekolah.Sementara itu,seorang pengusaha katering pula telah bermurah hati memasang khemah-khemah jualan secara percuma.  
 
        "Sebenarnya,Hari Usahawan ini diadakan untuk tujuan amal.Sebahagian besar kutipan akan didermakan kepada murid miskin dan anak-anak yatim yang belajar di sekolah ini.Selebihnya,pihak sekolaha akan membeli buku-buku bacaan dan rujukan untuk perpustakaan sekolah",kata Encik Md.Arifin Tabrani, Guru Besar Sekolah Kebangsaan Sungai Samak ketika ditemui.  
 
        "Saya mengucapkan jutaan terima kaasih atas kehadiran tuan puan semua. Kehadiran ini menandakan sikap prihatin kalian terhadap murid-murid miskin dan anak yatim di sekolah ini.  
 
        Ativiti Hari Usahawan in berakhir pada jam 2.00 petang. Majlis pemberian sumbangan pula akan diadakan di dewan sekolah pada 10 Julai ini.  
      
 

 

teha, (2014-08-01 01:46)
laporan
 
kimberly, (2014-07-24 14:20)
Isinya sedikit tapi saya boleh faham.  

 
fatin, (2013-08-19 00:21)
cikgu saya nak laporan
 
anon, (2013-08-16 21:25)
hari keusahawanan*
 
Submit a comment:

Name