Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Pengalaman Hari Pertama Di Sekolah Baharu, by nur najwa nadhirah
Contoh Karangan UPSR
Name:Pahang nur najwa nadhirah
Title:Pengalaman Hari Pertama Di Sekolah Baharu
2012-02-12 14:26
Isnin,11Januari 2010-  
 
8.00 pagi-Sudah lebih ssetengah jam saya bersama ayah duduk di kerusi di depan bilik Guru Besar.Orang yang ditunggu masih berucap di perhimpunan rasmi.Hati saya agak berdebar dan sedikit risau berada di sekolah baharu.  
 
8.15-Guru Besar,Cikgu Mazlan menghulurkan tangannya ke arah ayah.Mereka berbual-bual dengan begitu mesra.Kemudiaan ayah memperkenalkan saya kepada guru itu.  
 
8.30 pagi-Saya dibawa oleh kerani sekolah masuk ke kelas 4 Diligent.Saya duduk di barisan tengah,di sebelah Aina.Sementara guru kelas menulis sesuatu,saya sempat bersembang dengan Aina.  
 
10.10-pagi-Apabila loceng berbunyi,saya bersama Ain ke kantin.Selepas itu,Aina membawa saya ke taman sains.Saya berasa seronok melihat burung-burung dan ayam hutan yang terdapat di taman sains.  
 
11.50 pagi-Sementara menanti guru masuk,saya sempat berkenalan dengan murid-murid sekolah ini.Mereka melayan saya dengan baik.Hati saya yang sedih kerana meninggalakn    rakan lama sedikit terhibur.  
 
1.30 tengah hari-Rakan-rakan beratur menaiki bas sekolah.Saya terlihat kereta ibu sudah tiba.Saya melangkah ke kereta ibu dengan perasaan gembira.
 

Submit a comment:

Name