Welcome!

Contoh Karangan UPSR: hari sukan, by Reshgi Vaishali
Contoh Karangan UPSR
Name:Johor Reshgi Vaishali
Title:hari sukan
2011-08-30 15:56
pada 20 mei 2011 yang lalu sekolah kebangsaan infant jesus convent johor bahru telah mengadakan hari sukan tahunan.temasya sukan ini diadakan di padang sekolah.  
 
tujuan hari sukan ini diadakan adalah untuk mencungkil bakat murid-murid dalan bidang sukan dan meluaskan pengalaman mereka.selain itu,kami dapat mengeratkan hubungan silaturahim dalam kalangan murid-murid dan guru-guru.  
 
pada pukul 7 pagi, semua murid telah berkumpul si padang sekolah.guru rumah sukan telah mengambil kedatangan.guru besar telah menyampaikan ucapan ringkas.  
 
semua murid yang mengambil bahagian dalam acara sukan telah bersiap sedia.pelbagai aktiviti diadakan seperti lompat tinggi,lompat jauh dan lumba lari.para peserta telah membuat yang terbaik dalam semua acara.  
 
selepas semua acara dipertandingkan guru beasr telah menyampaikan hadiah kepada para pemenang.olahragawati tahun ini ialah nurjannah ummaira selamat dari kelas 6 delima.beliau berasa bangga kerana telah memecah rekod dalam acara lompat tinggi.  
 
pada pukul 5 petang,semua murid telah menolong cikgu untuk mengemas dam membersihkan padang.kami berasa letih tetapi gembira.kami harap agar temasya sukan ini akan diadakan pada tahun hadapan.  
 

 

Submit a comment:

Name