Welcome!

Contoh Karangan UPSR: [ucapan]Majlis Perpisahan Murid Tahun Enam, by Abdul Hady
Contoh Karangan UPSR
Name:Perak Abdul Hady
Title:[ucapan]Majlis Perpisahan Murid Tahun Enam
2011-08-21 19:49
Terima kasih kepada pengerusi majlis,yang berusaha tuan Guru Besar,Penolon Kanan,guru-guru dan rakan-rakan seperjuangan saya sekalian.saya ingin mengucapkan terma kasih kepada semua kera sudi mendengar percakapan saya pad pagi yang mulia ini.  
 
Hadirin Sekalian,  
 
Sebagaimana yang kita ketahui bahawa tahun enam pada tahun ini akan pergi meninggalkan sekolah ini tidak lama lagi.saya sebagai Ketua Murid ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada guru-guru kerana sudi mengjar kami hingga berjaya.  
 
Kita juga sudah ketahui bahawa tahun ini adalah tahun kecermelangan U.P.S.R sekolah ini.Seramai tujuh puluh tiga orang mendapat lima A dan selebihnya mendapat empat A .  
 
Hadirin yang Dihormati,  
 
Saya sebagai wakil murid tahun enam juga ingin mengucapkan minta maaf yang teramat kepada semua guru atas kesilapan kami selama berada di sekolah ini.Bak kata pepatah"Guru gembira kita berjaya"  
 
Akhir sekali,saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih lagi kepada semua guru kerana sudi    mengajar kami hingga tidak mengenal erti penat lelah dan sanggup menggadaikan masa untuk mengajar anak muridnya.saya ingin mengingatkan semua murid tahun enam dan saya sendiri supaya mengingati guru hingga akhir hayat kita.  
 
Janganlah kita menjadi    Bak kata pepatah"KACANG LUPAKAN KULIT" dan saya nak mengingatkan bahawa TIADA GURU SIAPALAH KITA.Sekian terima kasih.
 

Submit a comment:

Name