Welcome!

Contoh Karangan UPSR: kebaikan gotong royong, by June Mencari Makan
Contoh Karangan UPSR
Name:Johor June Mencari Makan
Title:kebaikan gotong royong
2011-07-10 22:11
    Alam sekitar adalah anugerah yang sangat berharga daripada tuhan.Oleh itu,kita mestilah menjaga alam sekitar dengan sebaik-baiknya.Antaranya gotong royong,aktiviti ini biasanya dilakukan pada hari minggu,jadi pasti ramai penduduk akan menyertai aktiviti tersebut.  
 
    Kebaikan aktiviti ini dapat menggeratkan lagi tali perikatan sesama sendiri.Disamping itu,kita juga dapat mencungkil lagi sikap bagai aur dan tebing antara satu sama lain dan dapat bercampur gaul dengan berlainan bangsa.      
 
    Selain itu,gotong royong juga dapat memastikan tubuh badan kita menjadi sihat selalu dan dapat menghindari penyakit yang cuba memudaratkan diri kita.Anggota badan kita juga perlu menlancarkan lagi darah dalam tubuh badan kita jadi kita perlu menyertai aktiviti ini kerana ia juga aktiviti yang dapat mensihatkan kita.  
 
Di samping itu,gotong royong juga dapat memupuk cinta akan alam sekitar terhadap penduduk setempat.Dengan itu,kita juga dapat menikmati kehidupan dengan lebih segar.  
 
    kesimpulannya,kita haruslah menjaga alam sekitar dengan menyertai aktiviti gotong royong yang dapat membersihkan alam sekitar kita.  
    
 

Submit a comment:

Name