Welcome!

Contoh Karangan UPSR: mulakan karangan kamu dengan tiba-tiba, by Ahmad Taqiuddin
Contoh Karangan UPSR
Name:Selangor Ahmad Taqiuddin
Title:mulakan karangan kamu dengan tiba-tiba
2011-05-26 02:01
Tiba-tiba,aku ternampak beberapa orang yang mencurigakan di tepi sungai itu.Aku berjalan itik dan menyorok di semak samun itu untuk melihat apa yang dilakukan oleh lelaki itu.Aku melihat dua orang lelaki yang berpakaian hitam sedang membuang sisa tosik ke dalam sungai.Mereka membawa lori yang dipenuhi dengan tong yang berisi sisa toksik.  
Terdapat beberapa ikan sedang terapung di atas air kerana air sungai itu telah dicemari.Air di dalam sungai itu bertukar warna menjadi hijau.Tanpa membuang masa,aku berlari ke pondok telefon yang berdekatan.  
Aku menelefon pihak polis.Selepas beberapa minit,pihak polis telah tiba.Aku menunjukkan di mana lelak yang mencuriga itu berada.Kemudian,dua orang lelaki itu ternampak pihak polis sedang meihatnya.  
Mereka membuka langkah seribu tetapi dapat diberkas akhirnya.Pihak polis mengucapkan terima kasih kepada kerana telah membantu polis memberi aduan tentang dua orang lelaki mencurigakan itu.Pihak polis menahan lori yang dibawa oleh dua orang lelaki tersebut.Lalu,aku pulang dengan gembira dan menceritakan kepada ibu bapa dan rakanku tentang apa yang terjadi tadi.
 

Submit a comment:

Name