Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Lawatan ke pameran buku, by Ct Mardhiah
Contoh Karangan UPSR
Name:Pahang Ct Mardhiah
Title:Lawatan ke pameran buku
2011-05-25 22:06
        Pada cuti sekolah yang lalu,saya telah pergi ke pameran buku.Pameran buku itu diadakan di Pusat Putra,Kuala Lumpur.Saya pergi bersama keluarga.Kami pergi ke pameran itu untuk membeli kerana harga yang di tawarkan agak murah.  
        Semasa saya tiba di pameran buku itu,keadaanagak riuh-rendah.Orang datang berduyun-duyun untuk memilih dan membeli buku yang sesuai.Di situ terdapat penerbit yang mempamer dan mempromosikan buku-buku dari syarikat masing-masing.Saya sekeluarga turut memilih buku yang sesuai.  
        Saya membaca buku sebelum membelinya.Kemudian saya telah membeli beberapa buah buku cerita serta buku rujukan.Jurujual telah memberi diskaun sebanyak dua puluh peratus.Kakak saya sedang memilih buku yang sesuai dan tidak rosak.Ibu saya juga memilih beberapa buah buku majalah.Abang hendak membeli buku rujukan.  
        Semasa pameran berlangsung pelbagai pertandingan diadakan oleh mereka.Saya dan kakak menyertai pertandingan yang bernama goncang isi.Bapa saya berkata"Kamu mesti membuat dengan betul,"kata bapa.Selepas sahaja pertandingan itu berlalu.Pada masa yang sama itulah saya tidak sabar menunggu    siapakah yang akan menang nanti.Selepas sahaja pengacara itu bercakap saya dan kakak terpegun.Saya sangat gembira kerana saya telah menang.  
        bapa saya berasa sangat gembira kerana dapat berkunjung ke pameran buku itu.bapa juga mengatakan bahawa pameran buku pada tahun ini berbeza dengan tahun lepas kerana terdapat pelbagai pertandingan yang menarik.Antaranya peryandingan teka buku dan bertandingan teka muka surat.
 

Submit a comment:

Name