Welcome!

Contoh Karangan UPSR: menziarahi datuk dan nenek, by jung hyo ah
Contoh Karangan UPSR
Name:Kuala Lumpur jung hyo ah
Title:menziarahi datuk dan nenek
2011-05-25 21:26
pada musim cuti yang lepas,saya dan keluarga berkesempatan    pulang ke kampung untuk menziarahi datuk dan nenek.sebagai ketua keluarga,ayah beriya-iya mengingatkan kami adik beradik bahwa tanggungjawab seorang anak ialah menjaga kebajikan kedua ibubapanya apabile mereka sudah tua dan uzur.  
      
    kami bertolak menaiki kereta menuju ke lebuhraya.saya dan adik berasa amat teruja setiap kali kami pulang ke kampung.saya akan terbayang keseronokkan mandi di sungai,berbasikal mengelilingi kampung,menangkap ikan di sawah dan sebagainya.  
 
     sebelum tiba di rumah datuk dan nenek,ayah telah singgah di sebuah gerai buah-buahan untuk membeli buah tangan buat nenek.saya dapat merasakan bahawa ayah amat merindui nenek terutama masakanya.  
 
        setibanya kami di halaman rumah datuk dan nenek,ayah membunyikan hon dengan kuat.datuk dan nenek gembira menyambut kepulangan kami.ayah dan ibu meminta kami memasukkan beg ke dalam rumah.saya dan adik tidak putus-putus mencium nenek untuk melepaskan rindu.  
 
         ibu dan nenek sangat sibuk menyediakan hidangan makan malam ,manakala sya,datuk,ayah dan adik berada di halaman rumah untuk melihat dan memerhati keindahan kampung.bau msakan dari arah dapur membuka selera kami.saya membantu ibu menghidangkan lauk - pauk di atas tikar yang di bentang oleh nenek.  
      
            kami makan dengan penuh selera.keesokkan hari,ayah dan datuk berperahu menyusuri sungai untuk menagkap ikan.saya dan adik tidak ikut serta memangdang keselamatan diri yang harus dijaga.saya dan adik berbasikal mengelilingi kampung.kami juga singgah di dusun datuk dan mengait buah-buahan untuk dibwa pulang ke rumah.  
 
             setelah beberapa hari kami di kampung,kamipun pulang ke rumah juga.kenangan di kampung masih terpahat dan kami berharap agar datuk dan nenek gembira dan sihat selalu.  
 
 
*terima kasih kerana membaca :)    
 

世界女♀神✨, (2018-03-04 20:49)
蛮好的😍我喜欢❤  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
看到我的名字是白痴, (2018-03-04 20:26)
不错😘
 
看到我的名字是白痴, (2018-03-04 20:26)
不错😘
 
misha, (2017-03-04 22:53)
saya suka karangan ni
 
daaniesh kumar, (2017-02-14 00:15)
baik
 
Submit a comment:

Name