Welcome!

Contoh Karangan UPSR: faedah-faedah mengunjungi perpustakaan, by nur hazwani binti mahadi
Contoh Karangan UPSR
Name:Johor nur hazwani binti mahadi
Title:faedah-faedah mengunjungi perpustakaan
2011-05-09 22:08
     Perpustakaan ialah gedung ilmu.Hampir semua sekolah di Malaysia dilenkapi dengan kemudahan perpustakaan.Sememangnya, kewujudan perpustakaan banyak memberi faedah kepada kita semua.  
     Antara faedah perpustakaan ialah membolehkan kita mengisi masa lapang dengan aktiviti yang berfaedah.aktiviti-aktiviti yang membuang masa dan merugikan dapat kita elakkan apabila kita mengunjungi perpustakaan.Msa kita dapat diisi dengan aktiviti yang bermanfaat dan seterusnya dipandang mulia oleh masyarakat.  
     Di samping itu, kita juga dapat menambahkan ilmu pengetahuan dengan adanya perpustakaan.Kita boleh membaca pelbagai jenis buku di perpustakaan.Ndengan ini. kita akan menjadi manusia yang berpengetahuan dan menjadi murid yang cemerlang dalam pelajaran.ini dapat mengembirakan hati kedua-dua ibu bapa kita.  
     Selain itu,kita juga dapat kemudahan pinjaman buku di perpustakaan.Kita dapat meminjam pelbagai buku seperti buku rujukan,buku cerita dan sebagainya.  
     Kewujudan perpustakaan juga membolehkan kita mengulang kaji pelajaran denagn lebih selesa.Ini kerana suasana di perpustakaan begitu tenteram dan kita dapat mengulang kaji pelajaran dengan lebih sempurna.Kesannya,kita akan mendapat keputusan yang cemerlang semasa peperiksaan.  
     Sememangnya,kewujudan perpustakaan banyak memberi manfaat kepada kita semua.Oleh itu, kita haruslah menggunakan masa terluang denagan mengunjungi perpustakaan.
 

Submit a comment:

Name