Welcome!

Contoh Karangan UPSR: Pengalaman semasa menyertai Kem Kecemerlangan UPSR, by Nurfara Ain Fitri
Contoh Karangan UPSR
Name:Sabah Nurfara Ain Fitri
Title:Pengalaman semasa menyertai Kem Kecemerlangan UPSR
2011-05-04 00:11
                    Pada minggu yang lalu, sekolah saya telah menganjurkan Kem Kecemerlangan UPSR. Sayatelah menyertai kem kecemerlangan tersebut.Kem kecemerlangan tersebut berguna kepada semua murid-murid tahun 6.  
 
                    Tujuan kem kecemerlangan ini diadakan ialah untuk menjadikan murid-murid mendapat keputusan yg cemerlang dalam Peperiksaan UPSR.Sehubungan dengan itu, kem ini juga bertujuan untukmenyedarkan murid-murid bahawa kegagalan hanya akan membawa kekesalan kepada diri kita. Akan tetapi, kecemerlangan pula akan membawa kegembiraan di hati setiap seseorang yang berjaya.  
 
                    Kem sebegini amatlah berfaedah untuk diri seseorang murid yang ingin berjaya dalam hidupnya.Antara faedah yang boleh di peroleh daripada kem sebegini ialah ia boleh meyedarkan murid-murid bahawa belajar itu sangat penting,membolehkan murid-murid mengenal apakah yang dikatakan dengan UPSR.  
 
                    Saya berharap agar kem kecemerlangan ini diadakan setiap tahun untuk menguatkan lagi semangat murid-murid untuk lebih berusaha dengan gigih ketika menghadapi UPSR.
 

alisha, (2017-02-04 21:36)
Tak baik korang cakap cam tu.
 
fatnin, (2017-02-04 21:25)
Haalah.Aku pun tak pasti
 
danial, (2017-02-04 21:23)
Ni karangan UPSR ke karangan darjah 2
 
zafifah , (2017-02-01 14:06)
pendekknya karangan ni????  

 
Submit a comment:

Name