Welcome!

Contoh Karangan UPSR: karangan sambutan hari guru, by Shalini
Contoh Karangan UPSR
Name:Shalini
Title:karangan sambutan hari guru
2010-05-13 02:40
            SK TAMAN SERI GOMBAK 2 telah mengadakan sambutan hari guru pada 16 Mei 2010.Kita bolehlah membalas semua jasa-jasa guru pada hari tersebut.

            Semua pengawas diberi banyak tugas untuk dijalankan pada hari tersebut.Pengurusi majlis telah menjemput Puan Guru Besar untuk memberikan ucapannya.Puan guru besar telah mengucapkan SELAMAT HARI GURU.

            Pengawas dan pengawas pusat sumber hendaklah mengikut guru itu dan memberi hadiah kepadanya.Apabila guru itu sudah menerima hadiah dan pergi duduk.Pengawas yang bertugas haruslah berdiri belakangnya apabila guru itu sedang duduk di    kerusi.

            Ketua pengawas telah dijemput naik ke pentas untuk    memberi sedikit ucapan kepada semua guru-guru di sekolah saya.Pasukan koir perpustakaan pusat sumber telah menyanyi tiga buah lagu di atas pentas tersebut.muris-murid tahun 1 telah menyanyi lagu secara seseorang.

            Murid tahun 5 hendaklah menyampaikan enam rangkap pantun.Lebih-lebih lagi murid tahun enam hendaklah menceritakan lima buah cerita oleh murid lelaki dan perempuan,satu sajak dan menyanyi.Kami juga telah mengadakan pertandingan melukis poster, mewarna,menulis sajak dan benyak lagi.

            Inilah cara-cara untuk membalas jasa guru.Kita juga boleh memberi hadiah ataupun sekuntum bunga ataupun sejambak bunga.
 

Submit a comment:

Name