Welcome!

Contoh Karangan UPSR: cara cara mengisi masa lapang dengan berfaedah., by Aisyah binti mohammad azmi
Contoh Karangan UPSR
Name:Terengganu Aisyah binti mohammad azmi
Title:cara cara mengisi masa lapang dengan berfaedah.
2010-05-01 14:47
    Belajar merupakan satu proses penting untuk menjadi pelajar cemerlang.Terdapat pelbagai cara untuk belajar iaitu samaada secara berkumpulan bersama rakan ataupun secara berseorangan sahaja.

    Belajar secara berkumpulan adalah lebih baik jika dibandingkan dengan belajar berseorangan.Dengan ini,kita dapat berbicang dengan kawan sekiranya kita tidak memahami soalan.

    Belajar secara berkumpulan juga tidak membosankan.

Perbincangan yang dibuat akan menjadikan kita lebih bersemangat dan berminat untuk belajar.Ini kerana suasana pembelajaran tidak kaku dan kita boleh becakap untuk menyuarakan pendapat.

    Semasa belajar berkumpulan,secara tidak langsung kita akan belajar bekerjasama dengan rakan rakan yang lain.Amalam murni ini amat diperlukan apabila kita berada di dalam pekerjaan kelak.Ole itu, murid murid akan berjaya di dalam pelajaran dan kehidupan.

    Kita juga akan mendapat banyak maklumat mendalam kerana rakan rakan membaca buku rujukan yang berlainan.Kita juga dapat difahami dengan lebih mendalam.

    Dengan ini,belajar berkumpulan adalah lebih baik daripada belajar berseorangan.Maka murid murid boleh memilih kaedah yang bersesuaianuntuk mencapai kecemerlangan.

    

    


 

Submit a comment:

Name